Skip to content
Защо копринената калъфка е най-доброто за косата ви?

дата

Защо копринената калъфка е най-доброто за косата ви?

Сега ще ви разкрием една тайна – копринената калъфка за възглавница може да помогне за възстановяването на косата ви и да я направи мека и гладка на допир. Освен зашеметяващи визуални ефекти, този продукт има и редица полезни свойства – в случай на увредена коса и накъсани краища калъфката от коприна е просто незаменима.

Преследването на красива коса доста често е съпроводено от използването на преси, маши и стилизиращи продукти с неясен състав, които допълнително изсушават нишките и нарушават структурата на косъма. В резултат на това косата е още по-увредена и отслабена, а редовното подстригване на краищата просто не е достатъчно, за да подобри нейното състояние. Копринената калъфка за коса е един от малкото универсални продукти – подходяща е за всички типове коса. Ефектът, който има върху косата обаче ще убеди всяка дама, веднъж докоснала се до този продукт, никога повече да не се разделя с него.

Използването на копринени продукти има значителен ефект върху външния вид и състоянието на косата. Добрата коприна е в състояние не само да регенерира косъма и да го накара да блести, но и да го предпазва от неблагоприятното въздействие на факторите на околната среда. Активните компоненти на коприната проникват в косата и запълват нейните дефекти, като същевременно задържат влагата, което ще бъде особено оценено от собствениците на суха и къдрава коса.

Как копринената тъкан влияе на косата?

Естествената коприна е невероятно устойчива на различни видове бактерии и, за разлика от повечето тъкани, почти не абсорбира праха. Счита се за един от най-чистите материали. Ето защо тази материя е  най-подходяща когато мислите за грижата за вашата коса, та дори и кожа.

Копринената калъфка за възглавница ще ви помогне да запазите красотата на косата си по време на сън. Тя запазва блясъка на косата и я предпазва от триенето, което по принцип се причинява от памучния чаршаф и калъфка по време на сън. Установено е, че гладката текстура на коприната подобрява качеството на косата. Материалът предотвратява заплитането и изтъняването косата, а накъсаните краища остават само далечен неприятен спомен.

За пълно възстановяване на увредена коса допълнете козметиката, която използвате, с копринена калъфка за коса. Иновациите в козметичната индустрия се подобряват всеки ден, но съвременният метод в грижата за косата съдържа едно толкова просто средство, което е преминало изпитанието на времето, а именно – коприната. За собствениците на увредена коса ще бъде полезно да закупят този продукт за постигане на уау-ефект, за какъвто дори не са и мечтали.

Oще
статии