Skip to content
Ползи на копринената калъфка 

дата

Ползи на копринената калъфка

Няма спор, че коприната е най-луксозната материя в света и то от хилядолетия насам. Нежна на допир, гладка и излъчваща лукс…

Дори и само за тези качества си струва да имаме поне една калъфка в леглото си.

Но най-хубавото е, че това са само видимите й качества. А другите определено могат да ни накарат само да възкликнем „О, да, имам нужда точно от това!“

Хидратация – всички жени се борим с дехидратацията на кожата на лицето и косата, защото достатъчната хидратация означава красива коса и сияеща кожа на лицето.

За целта използваме какви ли не козметични продукти и някои от тях, Слава Богу, наистина помагат. Благодарим на козметичната индустрия, че произвежда „красота“ за нас!

Само че след вечерната рутина влизаме в порочния кръг – хидратираме кожата и си лягаме на памучната калъфка. А кое е най-силното качество на памука – попива всичката течност. Това е най-силно попиващия плат. Той е изключително подходящ за хавлии и за това винаги си купуваме 100% памучни.

Но от това ли се нуждае кожата ни или косата ни? Не, не, не! За това ли използваме толкова хидратиращи продукти – да „дадем“ влагата, от която се нуждаем на калъфката си?!

Ето тук коприната печели „първата точка“ в сравнение памука – тя не попива влагата. Задържа я където и е местото – в кожата и в косата. И така грижите, които полагаме за тях са с по-видим и дълготраен ефект. Дори можем да кажем, че това си е чиста инвестиция.

 

Да не забравяме,че главата ни е в контакт с възглавницата средно 7-8 часа в денонощието, а това наистина е много време. Защо да позволяваме на памука да изсушава кожата ни след като полагаме толкова грижи и средства да я държим хидратирана?

Ако се съмнявате в това, което ви казвам, в интернет пространството има много отзиви, най- вече от жени, които са изключително доволни от копринените калъфките и са „изхвърлили“ от  ежедневнието си памучните. Те са направили коприната част от своята рутина за красота.  

Избора е ваш – дали да сте в порочния кръг или да поемете напред към по-лесната и дълготрайна грижа за красотата ви.

Очаквайте скоро и другите ползи от копринените калъфки!

Oще
статии