ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НАШАТА УСЛУГА

 

www.sitarasilk.com е електронен магазин за калъфки за възглавници и други продукти от 100% естествена коприна. Юридическото лице, изпълняващо задълженията е „Ситара силк“ ЕООД с ЕИК BG203542563, наричано за краткост доставчик (доставчика). Нашите общи условия уреждат взаимоотношенията между доставчика и клиента на нашита услуга.

 

ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: „Ситара силк“ ЕООД
ЕИК: BG203542563
МОЛ:Корнелия Димитрова
 

 

  1. ПРЕДМЕТ И ДЕФИНИЦИИ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

1.1 “Сайтът” sitarasilk.com – уебсайт за електронна търговия, чрез който потребителите (купувачите) могат да закупят продаваните стоки, съгласно публикуваните в същия условия.

1.2 “Потребител/ите” или “купувач/ите” е/са всяко физическо лице или юридическо лице посетител и/или ползвател на сайта.

1.3 “Поръчка” е индивидуална заявка за закупуване на избраната/ите стока/и. Поръчката е действие от страна на потребителя,  по собствен избор и го обвързва със силата на договор между него и сайта/доставчика.

1.4 “Стойност на поръчката” е общата стойност на направената от потребителя поръчка. Стойността на поръчката не включва и транспортните разходи, които са описани от партньор – доставчик на търговеца на края на формата за поръчка в сайта.

 

  1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОСТАВЧИКА И ПОТРЕБИТЕЛЯ

2.1 Търговецът има право да променя цените на предлаганите стоки в сайта по собствена преценка без предварително уведомяване.

2.2 Търговецът има задължение да опакова и достави точно избрания продукт от потребителя, показвайки му предварително, на сайта си, основните характеристики на стоката.

2.3 Потребителят е длъжен да предостави пълна и коректна информация за доставка и за издаване на отчетен документ.

2.4 Потребителят е длъжен, при направена поръчка, да заплати цената на поръчаните стоки и разходите по доставката до посочения от него адрес.

2.5 Потребителят е длъжен да осигури възможност за получаване на стоката на посочения от него адрес.                    Ако Потребителят не осигури възможност за получаване на стоката, последващите разходи за доставка ще са за сметка на потребителя.

  1. ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКА

3.1 Поръчки, постъпили до 14:00 ч. в работен ден, се обработват в същия ден. Поръчки, получени след 14:00 ч. в работен ден се обработват на следващия ден. Поръчки от потребител, направени в събота и неделя или през празнични дни, се изпращат през първия следващ работен ден.

3.2 Срокът на доставка за територията на цяла България е от 3 до 5 работни дни. Някои от предлаганите от нас продукти са с по-дълъг срок на изработка. В такъв случай, той е изрично упоменат в описанието на продукта и влиза в крайния срок на доставката в едно с графика на куриера.

3.3 При ненавременна доставка, търговецът не дължи неустойка на потребителя, а последният, от своя страна, си запазва правото да откаже поръчката.

  1. ПРАВО НА ОТКАЗ

4.1 Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок от 14 дни, считано от датата на приемане на стоката и да я върне, като парите за нея ще му бъдат върнати. За целта е необходимо потребителят да се свърже с доставчика на посочените в сайта телефони и да уговори връщането на стоката. След като бъде уговорено, клиентът прилага  в пратка стоката, която не желае, както и оригиналните куриерски документи за доставка при закупуването и я изпраща за негова сметка до търговеца. Моля не връщайте пратката с наложен платеж!

4.2 Правото в точка 4.1 не се прилага, когато поръчаните стоки от сайта са с нарушен търговски вид, след като са приети от куриера.

  1. ПЛАЩАНЕ

5.1 Заплащането на направените поръчки се извършва в брой с наложен платеж към куриера, извършил доставката на адрес или в офиса на куриера, Заплаща се посочената крайна стойност на поръчката и стойността на доставката, освен в случаите, когато сме посочили в сайта, че доставката е безплатна. 

5.2 Всички цени на продукти са с включен ДДС.

  1. РЕКЛАМАЦИЯ

В случай, че потребителят получи стоката във вид несъответстващ на описанието в сайта, или търговецът е доставил друга стока различна от поръчаната, потребителят има правото да поиска рекламация. При несъответствие на описанието, търговецът ще приведе поръчката в съответствие с избраното в сайта за негова сметка. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

  1. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

7.1. Търговецът може да прави промени по тези Общи Условия и цените на продуктите си, без предупреждение и по всяко време. Преди да направите поръчката си, моля уверете се, че сте прочели всички разпоредби на тези общи условия.

7.2 Към настоящите общи условия влизат и нашите политики за поверителност на данните

7.3 При възникване на спор, свързан с направена онлайн покупка в сайта ни, можете да се обърнете към съответните органи за алтернативно решаване на спорове (АРС) или да използвате сайта за онлайн решаване на спорове (OPC).

 

НАДЗОРНИ ОРГАНИ

Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 9153 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg.